Carrotcake oftewel worteltjestaart.
- 200 gr ongebrande walnoten of pecannoten en rozijnen
- 100 gr roomboter
- 200 ml milde (olijf)olie (of bijv. zonnebloemolie)
- 250 gr lichtbruine basterdsuiker
- 4 middelgrote eieren
- 300 gr peen julienne
- Evt wat fijngesneden stemgember
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 2 el koekkruiden
- Geraspte appel
- Geraspte sinaasappelschil
- 250 gr verse roomkaas/mascarpone
- Sap van 1 citroen (of mandarijn/sinaasappel)
- Beetje poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 ml verse slagroom
Smelt de boter. Klop de suiker, boter en olie tot een luchtig mengsel.
Splits de eierdooiers en eiwitten. Mix de eierdooiers door het mengsel.
Hak de walnoten. Spatel het meel, noten, wortel, rozijnen, appel en de speculaaskruiden door het mengsel.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze ook door het mengsel.
Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet een springvorm in en doe het beslag in de vorm. Bak 45 minuten in de oven. Zet na 45 minuten de oven op 170 en bak nog 30 minuten.
Laat de taart afkoelen en maak ondertussen de frosting door de slagroom stijf te kloppen en daar het citroensap of mandarijnsap, de mascarpone en de vanillesuiker en wat poedersuiker doorheen te kloppen.
Garneer met een pecan- of walnoot.
Reacties
Carrotcake oftewel worteltjestaart. — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>