Lamsworstjes met salsa verde en groene couscous
Dit is een recept uit de allerhande, maar ik heb het wel een beetje aangepast. Ik hou bijvoorbeeld niet van (groene) paprika, dus die heb ik vervangen voor (groene) courgette. En er zat geen feta doorheen, maar dat leek mij wel een lekkere combinatie.
Wat heb je nodig:
- 250 (spelt)couscous
- 1 courgette
- 1 komkommer
- 9 el olijfolie
- 1 bakje groene aspergetips
- 270 gram lamsworstjes
- 1 bakje koriander
- 1 bakje munt
- 1 bakje peterselie
- 1 bakje dille
- 1 el dijonmosterd
- Een pakje feta
- Staafmixer
Doe de couscous in een ruime kom en schenk er 300 ml heet water op. Laat dit 10 minuten staan.
Snij de courgette in reepjes en bak de courgette op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten. Voeg de aspergetips toe en bak nog even mee. Voeg evt wat zout en peper toe naar smaak.
Schep de groente uit de pan op een b0rd. Bak nu de lamsworstjes mooi bruin en gaar.
Ondertussen kan je de komkommer schoonmaken. Snij de komkommer in vier lange stukken. Haal de zaadlijsten er uit. Snij de komkommer in halve maantjes.
Nu de salsa verde, doe de verse kruiden samen met de mosterd en de olie in een hoge beker. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Roer de couscous los met een vork en meng met de komkommer en de helft van de salsa verde.
Snij de feta in blokjes en schep dit door de couscous.
Verdeel de courgette en de aspergetips over de couscous. Serveer met de lamsworstjes en de rest van de salsa verde. Leuk met wat schijfjes citroen erbij.
Eet smakelijk!
Reacties
Lamsworstjes met salsa verde en groene couscous — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>