Zelf pesto maken
Zelf pesto maken is eigenlijk heel erg gemakkelijk en stiekem ook veel lekkerder dan pesto uit een potje.
Het basisrecept wat ik heb gebruikt, komt uit de allerhande.
Wat heb je nodig:
- 30 gram parmezaanse kaas (geraspt)
- 30 gram basilicum (dat lijkt weinig, maar het is een heel plantje!)
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten (ik heb een flinke hand geroosterde pecannoten gebruikt)
- 1/2 teen knoflook (ik heb een hele teen gedaan, hou wel van een beetje pit)
- Snuf zout
- 75 ml olijfolie (mijne was bijna op, dus heb de helft vervangen door walnootolie)
Dit doe je allemaal in de keukenmachine/staafmixer en blenden maar!
Zo simpel is het. En lekker!!
Reacties
Zelf pesto maken — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>