Hartige taart met verse spinazie, feta en zongedroogde tomaatjes
Dit is echt heel makkelijk en eigenlijk ook heel snel klaar. En een lekker alternatief voor als je een dagje geen vlees wilt eten.
Wat heb je nodig:
- Een pakje Koopmans deeg voor hartige taart (diepvries)
- Een potje zongedroogde tomaatjes
- Een pakje feta
- Een zak verse spinazie
- 250 gram crème fraiche
- 6 eieren
- Beschuit
- Peper en zout
- Evt wat verse kruiden, ik heb munt, peterselie en bieslook gebruikt
- Een ovenschaal
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met wat olijfolie. Bekleed de schaal met de vellen hartige taart deeg. Verkruimel 2 beschuitjes over de bodem, dit is tegen het vocht, anders wordt de bodem te nat. Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes, verdeel hier de spinazie overheen. Snij de feta in blokjes en verspreidt de feta over de spinazie. Kluts de eieren met de crème fraiche, voeg wat peper en zout toe en meng de verse kleingesneden kruiden erdoor. Giet dit over de taart.
De taart kan nu in de oven. Bak hem in ongeveer 30 tot 45 minuten tot het deeg mooi lichtbruin is.
Serveer er eventueel een lekkere salade bij.
Eet smakelijk!!
Pingback:Hartige spinaziequiche * lekker vegetarisch | Esther's Keuken