Pasta met gepocheerde kip en boerenkoolpesto

  
Eigenlijk plaats ik hoofdzakelijk zoete baksels, maar dit was echt zo lekker. Dit wil ik vaker maken, dus zet ik het recept op mijn blog. Vaak als ik iets lekkers heb gemaakt uit een blad, weet ik vaak niet meer welk blad het was of waar en wanneer het was. 

Dus nu heb ik het recept altijd bij de hand!

Wat heb je nodig:

  1. 300 gram kipfilet
  2. 1 liter kippenbouillon 
  3. 300 gram pasta
  4. 150 gram boerenkool, geblancheerd
  5. 2 tenen knoflook 
  6. 165 ml olijfolie
  7. 40 gram geraspte parmezaanse kaas
  8. 40 gram gehakte walnoten of pecannoten
  9. Citroensap

Pocheer de kip in de bouillon, ongeveer 6 minuten op laag vuur, voeg de pasta toe en kook nog 10 minuten tot de pasta en de kip gaar zijn.

Maal intussen voor de pesto de boerenkool, knoflook, olie, kaas, citroensap en walnoten glad in een keukenmachine of staafmixer. Voeg evt wat peper en zout toe.

   
 Giet de pasta en kip af (bewaar een klein beetje bouillon) en trek de kip met twee vorken uit elkaar.

Roer ongeveer de helft van de pesto door de pasta en wat bouillon door elkaar.

Serveer er los nog wat pesto, gehakte walnoten en geraspte parmezaan bij.

Eet smakelijk!

  


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *