Cranberrytaart met amandel
Een heerlijk toetje of voor bij de (kerst)koffie.
Wat heb je nodig voor het deeg:
- 250 gram bloem
- 200 gram suiker
- 150 gram boter
- Snuf zout
- 1 ei
- 2 theelepels kardamompoeder
- Een scheut gembersiroop
- 2 à 3 eetlepels water
Kneed alle ingrediënten tot een soepele deegbal. Bekleed met de helft van het deeg een met bakpapier en ingevette springvorm. Zet deze tot gebruik in de koelkast.
Wat heb je nodig voor de vulling:
- Een zak verse cranberries
- Een zakje vanillesuiker
- 50 gram suiker
- Rasp en sap van een sinaasappel
Wat je ook nog nodig hebt is 100 gram amandelmeel en 2 à 3 eetlepels custardpoeder voor op de bodem.
Maak van de cranberries, suiker, vanillesuiker, rasp en sap van een sinaasappel een soort compote door alles in een pannetje op het vuur te zetten en het langzaam te laten inkoken.
Laat dit even afkoelen.
Vervolgens haal je de springvorm uit de koelkast. Maak een mengsel van het amandelmeel en de custard en bedek hier de bodem mee. Dan verdeel je de cranberrycompote over de bodem.
Van de andere helft van het deeg snij je stroken door het deeg uit te rollen op een met bloem bestoven aanrecht. Snij hiervan stroken en bedek de taart ermee.
Bestrijk de bovenkant van de taart met wat melk of karnemelk. En strooi er nog wat geschaafde amandelen over.
Bak hem in 30 minuten af in een op 200 graden voorverwarmde oven.
Reacties
Cranberrytaart met amandel — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>