Curdtwist, lekker voor bij het ontbijt.

image

Heerlijk brood, het heeft wat weg van een brioche.

Wat heb je nodig:
275 ml karnemelk op kamertemperatuur
500 gram bloem
1 zakje gist van 7 gram
50 gram zachte roomboter
Snuf zout
Potje lemon curd
Amandelschaafsel

Doe eerst wat zout onder in de kom.
Meng de karnemelk, bloem, boter, gist en 1 flinke eetlepel lemoncurd. Zorg dat gist en zout elkaar in het begin niet raken anders rijst het deeg niet.
Laat het deeg afgedekt op kamertemperatuur 1 uur rijzen.

Verwarm de oven op 180 graden Celsius

Rol het deeg uit en maak twee strengen.
Bestrijk de strengen met flink wat lemoncurd.
Draai de strengen om elkaar heen en strooi er amandelschaafsel overheen.

Bak het brood in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Lekker met roomboter gemengd met cranberries en vanille.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *