Lekker en gezond, bananenwortelcake

image

Zonder suiker en zonder boter!

Wat heb je nodig:
150 gram geraspte wortel
100 gram abrikozen/rozijnen
250 ml appelsap, liefst bio en troebel
2-3 eetlepels honing
Flinke eetlepel bakgember
250 gram speltmeel
50 gram geraspte kokos
2 tl bakpoeder
Snuf zout
1 eetlepel kaneel
3 eieren
2 geprakte bananen

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een cakeblik goed in.
Breng de wortel, abrikozen/rozijnen, appelsap en honing aan de kook.
Laat dit een half uurtje staan zodat de abrikozen/rozijnen kunnen wellen.

Bloem, kokos, bakpoeder, kaneel en zout mengen.
Spatel het wortelmengsel en de gember erdoorheen.
Klop de eieren los en spatel dat er ook doorheen.
Als laatste de geprakte banaan erdoorheen spartelen.
Giet het beslag in de cakevorm.
50 minuten in de oven.
Even checken of de cake gaar is door er een satéprikker in te prikken en er weer uit te halen.
Als de prikker er schoon uit komt, is de cake gaar.

Nogmaals, lekker en gezond!
Geef zo’n plak eens mee aan je kinderen naar school ipv een koek of een banaan.
Weer eens wat anders.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *