Volkoren havermoutmuffins

Deze muffins zijn heerlijk als ontbijt of als tussendoortje mee naar school of naar het werk.

Wat heb je nodig:

  1. 175 gram havermout 
  2. 175 gram volkorenmeel
  3. 2 tl bakpoeder
  4. 1 tl kaneel of speculaaskruiden 
  5. 1/2 tl gemberpoeder
  6. Snuf zout
  7. 225 ml karnemelk
  8. 2 bananen 
  9. 90 ml hazelnootolie
  10. 2 eieren

Verwarm de oven op 175 graden Celsius. Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Mix de karnemelk, de bananen, de olie en de eieren (evt met staafmixer).

Roer nu alle ingrediënten goed door elkaar. Doe papieren muffinvormpjes in een muffinbakblik en schep daar het beslag in. Ik heb door een helft van het beslag rozijnen gedaan. Dus dan heb je er zes zonder (vinden de meiden lekkerder) en zes met (vinden wij lekkerder)

Bak in ongeveer 20 minuten gaar. 

Steek er een prikker in, als die er droog uitkomt, zijn de muffins gaar.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *