Pepernotencake


Voor deze cake gebruikte ik het basisrecept voor cake.

  1. 200 gram boter
  2. 200 gram (riet)suiker
  3. 200 gram zelfrijzend bakmeel
  4. 4 eieren
  5. Snuf zout
  6. Zakje vanillesuiker
  7. Scheutje melk

Mix de boter en suiker tot een romig mengsel, doe de eieren erbij. Blijf mixen tot het een mooi geheel is. Spatel het meel erdoor, het snufje zout en de vanillesuiker.
Door dit beslag heb ik anderhalve eetlepel speculaaskruiden gemengd en een flinke hand pepernoten (gewone en chocolade pepernoten) De pepernoten kun je het beste even met wat bloem mengen, dan gaan ze niet drijven.

Giet het beslag in een ingevet bakblik.


Doe over het beslag nog wat pepernoten en amandelschaafsel.

Bak de cake op 160 graden in een voorverwarmde oven in ongeveer 60 minuten gaar.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *