Corn chowder oftewel maissoep

Dit recept komt uit de Foodies, maar ik heb het wel een beetje aangepast naar eigen smaak.
Wat heb je nodig (voor 4 personen)

  1. 800 gram mais (uit blik)
  2. 2 uien
  3. 1 knoflookteentje
  4. 150 gram spekblokjes
  5. 2 tl (gerookt) paprikapoeder
  6. 1 liter melk 
  7. 1 kippenbouillonblokje
  8. Crème fraiche 
  9. Peterselie en/of koriander

Bak de spekjes in een soeppan tot ze lekker knapperig worden. Snipper de ui en de knoflook en voeg ze bij de uitgebakken spekjes. Nog even doorbakken.

Hou wat mais apart voor de op de soep. Pureer de rest van de mais met de staafmixer.

Voeg de puree, paprikapoeder, het bouillonblokje en de melk toe en breng de soep op een laag vuur aan de kook.

Serveer de soep met wat crème fraiche, de maïskorrels, wat koriander (vind ik erg lekker) en/of peterselie en wat paprikapoeder. En als finishing touch een tortillachipje erin. 

Eet smakelijk!!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *