Blauwe bessen-appelcrumble
Wat doe je met een overschot aan appeltjes, juist, alle recepten met appels uitproberen. Zoals deze appelcrumble uit de Allerhande.
- 4 appels (6 kleintjes)
- 150 gram blauwe bessen
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram rietsuiker (zo staat het in Allerhande, ik heb 100 gram gebruikt)
- 3 el havermout
- 175 gram koude boter
- 1 vanillestokje
- Ovenschaal
Verwarm de oven voor op 190 graden. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Verdeel de appels met de blauwe bessen over de bodem van de ovenschaal.
Meng het bakmeel, suiker en havermout. Snijd de boter in blokjes en voeg toe. Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en doe erbij. Wrijf tussen je vingertoppen tor een kruimelig deeg en verdeel over het fruit.
Bak de crumble in het midden van de oven in 35 minuten gaar. Lekker met een bolletje vanille-ijs.
Reacties
Blauwe bessen-appelcrumble — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>