Bananabread (de iets minder gezonde variant)

  
Er zijn zoveel verschillende recepten voor bananabread, gezond, minder gezond, met noten, zonder noten, met chocola, zonder chocola.

Dit keer heb ik de iets minder gezonde variant gemaakt naar een recept van “uit Pauline’s keuken”.

En hij was echt heerlijk!

Wat heb je nodig:

  1. 270 gram lichtbruine basterdsuiker (ik heb een mengsel van rietsuiker en kokosbloesemsuiker gebruikt)
  2. 2 eieren
  3. 2 fijngeprakte bananen
  4. 280 gram bloem
  5. 1 tl bakpoeder
  6. 1 tl zuiveringszout
  7. 1 tl kaneel 
  8. 1 tl gemberpoeder
  9. 140 gram gesmolten boter

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Doe de eieren en de suiker in een kom en klop het luchtig.

Meng de geprakte bananen door het beslag.

Spatel de bloem, bakpoeder, zuiveringszout, kaneel en gemberpoeder door het beslag.

Meng tenslotte de gesmolten boter door het beslag.

Giet het beslag in een ingevette cakevorm en bak de cake in ongeveer 1 uur gaar.

  


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *