Bitterkoekjes
Vaak heb je voor een recept alleen eierdooiers nodig en heb je dus eiwitten over.
Je kan ze natuurlijk weggooien, maar je kan er ook deze heerlijke bitterkoekjes van maken.
Heel simpel en zo klaar.
Wat heb je nodig:
- 150 gram amandelen
- 150 gram poedersuiker
- 2 eiwitten
- 1 tl bitter amandelextract
De oven voorverwarmen op 190 graden. Alle ingrediënten bij elkaar in en met de staafmixer (of als je er één hebt, keukenmachine) fijn malen.
Eigenlijk heb je een spuitzak nodig om mooie bolletjes te maken, maar ik heb gewoon met een lepel bolletjes op het bakpapier gelegd. Even met een natte spatel/lepel (beetje) platdrukken.
Ongeveer 10 minuten in de oven en klaar zijn je bitterkoekjes!
Beetje warm en krokant zijn ze lekker, maar een dag later, als ze een beetje dat taaie hebben, zijn ze op hun lekkerst!
Reacties
Bitterkoekjes — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>