Appelcake met moestuinappeltjes

Ik had al zes potten appelmoes gemaakt en nog had ik heel veel appeltjes over. Dus wat ga je dan maken? Een lekkere appelcake.

Voor dit recept heb ik het basisrecept voor cake gebruikt, alleen heb ik 100 gram bloem vervangen door 100 gram amandelmeel.

  1. 4 eieren
  2. 200 gram (zachte) boter
  3. 200 gram (riet)suiker (ik heb dit keer 150 gram rietsuiker en 2 zakjes vanillesuiker gebruikt)
  4. 100 gram bloem 
  5. 100 gram amandelmeel
  6. Snuf kaneel
  7. Snuf zout
  8. Theelepel bakpoeder
  9. 5 kleine appeltjes
  10. Handje rozijnen

Mix de eieren, suiker en boter tot een luchtige massa. Spatel de bloem,amandelmeel, zout, kaneel en bakpoeder erdoor. Schep de in kleine stukjes gesneden appel en de rozijnen er door.

Doe het beslag in een met bakpapier beklede of goed ingevette cakevorm.

Zet de cake in een op 160 graden voorverwarmde oven en bak hem in 60 minuten gaar.

De cake is gaar als er een sateprikker schoon uitkomt als je er even in prikt.

Mmmmm, je proeft de herfst! 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *