Carrotcake oftewel worteltjestaart

Wat heb je nodig:

Smelt de boter. Klop de suiker, boter en olie tot een luchtig mengsel.

Splits de eierdooiers en eiwitten. Mix de eierdooiers door het mengsel.

Hak de walnoten. Spatel het meel, noten, wortel, rozijnen en de speculaaskruiden door het mengsel.

Klop de eiwitten stijf en spatel ze ook door het mengsel.

Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet een springvorm in en doe het beslag in de vorm. Bak 45 minuten in de oven. Zet na 45 minuten de oven op 170 en bak nog 30 minuten.

Laat de taart afkoelen en maak ondertussen de frosting door de slagroom stijf te kloppen en daar het citroensap of mandarijnsap, de mascarpone en de vanillesuiker en wat poedersuiker doorheen te kloppen.

Garneer met een pecan- of walnoot.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *