Echt weer voor zelfgemaakte uiensoep met knoflookkaasbrood.

    

Deze soep is zo gemaakt en erg lekker.

Je hebt een netje uien nodig. Ik heb de ene helft in dunne plakjes gesneden en de andere helft gesnipperd. De uien met een flinke klont boter , 2 laurierblaadjes en een flinke hand gedroogde tijm op een laag vuurtje laten pruttelen tot ze glazig zijn. (Ongeveer 40 minuten) 

Dan doe je 2 eetlepels bloem erbij, even goed doorroeren.

Daarna een flinke scheut witte wijn erbij, nog even laten pruttelen.

Tot slot anderhalve liter bouillon (rund of groente) erbij en nog even laten koken. En klaar is je soep!

Nu het knoflookbrood.                             Ik heb een ongesneden broodje gebruikt. Die ingesneden in ruitvorm.   Ingesmeerd met een mengsel van roomboter, geraspte oude kaas en verse knoflook. Dit ingepakt in folie, een kwartier op 200 graden in de oven. Dan folie openvouwen en nog vijf minuten in de oven afbakken.

Lekker!!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *