RockyRoad van chocoladeletters en strooigoed
Na het heerlijke avondje blijf je (meestal) met restjes pepernoten zitten en een berg chocoladeletters (vind ik helemaal niet erg, koop ook nog chocoladeletters in de uitverkoop, chocola is chocola, maakt niet uit welke vorm. En stiekem vind ik chocoladeletters eigenlijk het lekkerst. Zo’n lekker dik stuk wat je kan afbreken)
Ik had dit jaar ook allemaal verschillende smaakjes pepernoten, truffel, caramel, bosbessen, Friese pepernoten.
Recept:
- 200 gram boter
- 500 gram chocolade(letters)
- Strooigoed, pepernoten, etc
Ik heb een stervorm gebruikt, dat ziet er zo feestelijk uit, maar je kan ook een rechthoek (ovenschaal) gebruiken. Bakpapier op de bodem, pepernoten, strooigoed op de bodem leggen, helemaal bedekken.
Ondertussen op een heel laag vuurtje de boter en chocola smelten. Als de chocola helemaal gesmolten is, giet je het over de pepernoten. Nu nog wat pepernoten/strooigoed erover heen strooien.
Folie erover en in de koelkast een nachtje laten afkoelen. Of buiten neerzetten. Dat heb ik gedaan, het was behoorlijk koud buiten.
In kleine stukjes snijden en snoepen maar! Niet heel gezond, maar zo lekker!!
Reacties
RockyRoad van chocoladeletters en strooigoed — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>