Speculaascake met ingemaakte peren.

Heerlijke cake voor op een regenachtige (herfst)dag!

Ik had peren van mijn moeder gekregen en ook heel veel peren geplukt in de moestuin. Omdat er niet tegen aan te eten valt, heb ik ze ingemaakt in witte wijn, gember, kaneel, steranijs en kardemom. Heerlijk bij een bolletje roomijs of om in een cake te verwerken.

Ik heb een potje gebruikt voor in deze cake.

Wat heb je nodig voor de cake:

  • 4 eieren
  • 200 gram rietsuiker
  • 200 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 100 gram amandelmeel
  • Speculaaskruiden (flinke eetlepel)
  • Snuf zout
  • Theelepel bakpoeder

En dus een potje peren, maar ik denk dat het met gewone verse peren ook heel lekker is.

Mix de eieren en de suiker. Mix de zachte boter erdoor. Spatel de bloem, het amandelmeel, bakpoeder en speculaaskruiden erdoor.

Doe alles in een cakeblik (ingevet of met bakpapier er in)

Snij de peertjes in plakjes en druk ze in het beslag.

Leuk en lekker om de cake voor het bakken nog te bestrooien met amandelschaafsel als je dat in huis hebt.

Bak de cake 60 minuten in een op 170 graden voorverwarmde oven.

De cake is gaar als er een satéprikker schoon uit komt als je hem er in geprikt hebt.

Ik heb het vocht van de peertjes nog even ingekookt en dat over de cake gesprenkeld toen hij uit de oven kwam.

Kopje thee of koffie erbij en genieten maar!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *