Appeltaart met cranberries

  

Appeltaart is altijd lekker. Ik vind het  leuk om te variëren met de vulling.

Dit keer heb ik cranberries gebruikt. Ik had al eerder cranberriecompote gemaakt (een wat zoetere variant met vanillesuiker)

Wat heb je nog meer nodig:

  1. 450 gram bloem
  2. 300 gram (riet)suiker (200 voor het deeg, 100 voor de appels)
  3. 250 gram boter
  4. 3 eieren 
  5. Snuf zout
  6. Kilo appels, ik heb Elstar gebruikt
  7. Kaneel
  8. Griesmeel
  9. Custardpoeder
  10. Cranberriecompote 

Kneed een kruimelig deeg van de bloem, suiker, boter, de eieren en het snufje zout. Vorm er een bal van en laat dit een half uurtje rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de appels en snij ze in blokjes. Meng met de suiker, kaneel en wat griesmeel.

Bekleed een springvorm met bakpapier en smeer dit in met boter. Bekleed de bodem en de zijkanten met ongeveer tweederde van het deeg.

Smeer de bodem in met de cranberriecompote. Strooi hier wat custardpoeder overheen. Hoeft natuurlijk niet persé, ik had het toevallig in huis en het leek mij wel lekker.

Verdeel de appels over de taart en druk goed aan.

Maak van de rest van het deeg een bal en rol deze uit over een met bloem bestoven aanrecht. Snij hier repen van en bekleed de taart hiermee.

  
Smeer de bovenkant in met (karne)melk en bak hem in ongeveer een uur gaar.

Lekker met een klodder niet al te zoete slagroom.

  


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *