Blueberriemuffins

Voor mijn verjaardag heb ik dit jaar blueberriemuffins gemaakt naar een recept van Brendakookt, beetje aangepast nadat ik de reacties onder haar recept had doorgelezen, waar hele goede tips tussen stonden.

Ze waren echt heerlijk!! Perfect gewoon.


Wat heb je nodig voor 12 muffins:  

  1. 210 gram bloem
  2. 159 gram suiker ( ik heb Fairtrade fijne rietsuiker gebruikt)
  3. Snufje zout
  4. 10 ml binatriumcarbonaat
  5. 80 ml zonnebloemolie 
  6. 1 ei
  7. 80 ml melk
  8. 2 eetlepels yoghurt 
  9. 150 gram blueberries


Voor de crumble topping:

  1. 100 gram (riet)suiker
  2. 45 gram bloem
  3. 60 gram boter
  4. 2 theelepels koekkruiden

Verwarm de oven voor op 180 C. Zet de muffinvormpjes klaar, in een bakblik.

Mix alle ingrediënten voor het beslag in een kom en maak er een mooi beslag van. Meng als laatste de blueberries er door heen.

Doe in een andere kom de ingrediënten voor de topping en maak er een kruimelig deeg van.

Verdeel het beslag over de vormpjes en strooi er de topping over. 

Bak de muffins in 25 minuten gaar.

Ik had nog een tweede lading muffins gemaakt en daar wat gesmolten chocolade door gedaan (ongeveer 50 gram). Ook erg lekker!!




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *