Lemonpie

  
Wat heb je nodig:

Voor het zanddeeg

  1. 1 vanillestokje
  2. 50 gram suiker
  3. 125 gram bloem
  4. 50 gram zachte boter
  5. 1 ei

Kneed alle ingrediënten tot een bal en last dit een half uurtje rusten on de koelkast.

Voor de citroenvla (lemoncurd)

  1. 3 citroenen (ik heb 1 citroen, 1 limoen en 1 minneola gebruikt)
  2. 50 gram boter
  3. 1 eetl maizena
  4. 4 eieren
  5. 200 gram suiker

Spoel de citroenen schoon en rasp de schil eraf. Pers de citroenen uit. Laat in een steelpannetje de boter langzaam smelten. Los de maizena op in 1 eetlepel water. Breek de eieren in een kom, voeg de suiker toe en klop stevig tot het wit wordt. Voeg dan de maizena, citroensap, schil en boter toe en roer goed.

Verwarm de oven op voor op 200 graden Celsius.

Bedek een taartvorm (26 cm) met bakpapier, smeer de randen in met boter en bekleed dit met het deeg.

Giet de citroenvla op de deegbodem. Zet ongeveer 40 tot 45 minuten in de oven tot de randen van het deeg mooi goudgeel zijn en de vla stijf is.

Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.

  
Voor het schuim heb je nodig:

  1. 3 eiwitten
  2. 100 gram (poeder)suiker 

Klop de eiwitten helemaal stijf in een vetvrije kom. Voeg de suiker beetje bij beetje toe.

Verdeel het schuim in leuke pieken over de taart en met een crème brulée brander kan je het schuim mooi bruin kleuren.

  
Als je geen brander hebt, kan je de taart ook 2/3 minuten onder de grill zetten tot hij mooi kleurt.

  


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *