Pecanpie
En ik wilde graag een pecanpie maken voor Louis zijn verjaardag, dus dat heb ik ook gedaan.
Ook heerlijk!
Het recept is van chickslovefood.
Voor de bodem
- 250 gram bloem
- 125 gram (riet)suiker
- 125 gram boter
- 1 eidooier
- Snufje zout
- Snuf kaneel
Voor de vulling
- 250 gram (riet)suiker
- 3 eieren
- 125 gram stroop (liefst ahorn)
- 50 gram gesmolten boter
- zakje vanillesuiker
- 250 gram pecannoten
Kneed voor de bodem alle ingrediënten tot een stevige bal. Laat dit een uurtje rusten in de koeling.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een quichevorm met bakpapier (mijne is een beetje klein, dus ik heb ook nog vier kleintjes gemaakt) . De kleintjes heb ik goed ingesmeerd met boter.
Doe het deeg in de vormpjes, ook aan de zijkanten. Maak een mooi opstaand randje.
Voor de vulling roer je de eieren, stroop en de suiker goed door elkaar. Voeg de gesmolten boter toe.
Schenk de vulling in de vormpjes en bekleed met de pecannoten.
Bak de kleintjes in ongeveer 20 minuten gaar. De grotere mag nog tien minuutjes langer.
Even laten afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
Smullen!
Te lekker!