Walnotentaart
Deze taart, eigenlijk is het meer een koek, is gisteren goed in de smaak gevallen op mijn verjaardag.
Ik had hem nog nooit eerder gemaakt, maar hij was goed gelukt en niet moeilijk om te maken.
Wat heb je nodig:
250 gram bloem
250 gram witte basterdsuiker
De ene helft van de suiker gebruik je voor het deeg, de andere helft voor de caramel.
Ik heb voor de caramel uiteindelijk rietsuiker gebruikt omdat de eerste keer de caramel mislukte ☺️
150 gram roomboter
1 ei
snuf zout
220 gram walnoten
250 ml slagroom
beetje melk
Boterkoekvorm van 23 cm
Maak een deegbal van de bloem, 125! gram suiker, de boter, het ei en het snufje zout.
Leg dit een halfuurtje in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Hou een paar walnoten achter voor de garnering.
Hak de rest van de walnoten grof.
Smelt in een pannetje op laag vuur de suiker. Als de suiker goed gesmolten is, giet je de slagroom erbij.
Let op: de suiker moet goed gesmolten zijn anders krijg je een harde dikke klont. ( dat had ik dus en er was niets meer mee te beginnen. Dus ik heb de slagroom afgegoten en ben opnieuw begonnen. Dit keer dus met rietsuiker en ik had het idee dat dit beter smolt)
Daarna de walnoten erbij en nog even in laten koken.
Doe de helft van je deeg in een beboterde boterkoekvorm.
Mijn vorm was iets te klein, dus ik heb er twee gemaakt, een kleine en een grote.
Schenk het walnotencaramelmengsel op je deeg. Leg hier de andere helft van je deeg overheen.
Bestrijk het deeg met wat melk en zet de taart 30 minuten in de oven. Verdeel dan de walnoten over de taart en bak hem nog 10 minuten.
Het ziet er leuk uit, maar de walnoten bleven bij mij niet plakken, dus misschien iets eerder er op doen?
Maar….hij is echt heel lekker!!!!
Reacties
Walnotentaart — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>