Chocolade-carameltaartjes met een vleugje zeezout.
Van een blikje gecondenseerde melk kan je heel makkelijk caramel oftewel dulche de leche maken. En als je dat gaat maken, kan je het beste meteen een voorraadje maken.
Plaats bijv drie blikjes in een pan met water. Zorg dat ze onder water staan. Breng het water aan de kook en laat dit drie uur koken. Af en toe water bijvullen. Laat de blikjes afkoelen en als het blikje openmaakt dan zie je dat de gecondenseerde melk mooi lichtbruin gekleurd is. Je hebt nu heerlijke caramel.
Wat heb je nog meer nodig:
Voor het deeg:
- 15 gram cacaopoeder
- 130 gram bloem
- 40 gram poedersuiker
- 1 eierdooier
- 85 gram koude boter
- Snufje zout
Voor de vulling heb je een blikje gecondenseerde melk en 150 gram pure of melk chocolade nodig.
Kneed een soepel deeg en maak een bal. Laat de bal een uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer de taartvormpjes in met boter en bekleed ze met het deeg. Druk goed aan. Knip van bakpapier rondjes en leg die op het deeg. Vul de vormpjes met blindbakvulling (of ongekookte bruine bonen). Bak ze 8 minuten in het midden van de oven. Haal de blindbakvulling eruit en bak nog 2 minuten zonder vulling.
Laat afkoelen en haal de koeken uit de vormpjes. Vul de koeken met de caramel en bestrooi met een beetje zeezout.
Smelt 150 gram pure chocolade op een heel laag pitje of au bain Marie.
Verdeel de chocolade over de koeken en doe hier nog een klein beetje zeezout overheen.
Even hard laten worden en smullen maar!
Reacties
Chocolade-carameltaartjes met een vleugje zeezout. — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>