Suikervrije brownies 

Deze brownies zijn heerlijk puur en een stuk minder zoet dan gewone brownies.

Wat heb je nodig:

  1. 250 gram bloem
  2. 2 bananen
  3. 6 (medjool)dadels
  4. 250 ml zonnebloemolie/roomboter
  5. 1/2 zakje bakpoeder
  6. Snuf zout
  7. 200 ml water 
  8. 1 vanillestokje
  9. 65 gram cacaopoeder
  10. Cacaonibs
  11. Pecannoten

Voor de topping:

  1. 100 gram 78% pure chocolade
  2. 50 gram boter

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Pureer de bananen, zonnebloemolie/boter en de dadels met de staafmixer tot een gladde emulsie.

Doe de bloem, bakpoeder, zout, cacao, merg van het vanillestokje, een hand vol cacaonibs en de fijngehakte pecannoten in een kom.

Meng hier het dadel/banaan mengsel en het water doorheen.

Bekleed een ovenschaal (liefst rechthoekig) met bakpapier en giet hier het beslag in. Verbrokkel nog wat pecannoten over het beslag.

Bak de brownie in 35/40 minuten gaar.

Laat afkoelen.

Smelt in een pannetje de boter en de chocolade en giet dat over de brownie heen.

Lekker!!




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *