Maisbrood uit de pan

IMG_0058.JPG

Wat heb je nodig:
150 gram maismeel of polenta
150 gram bloem
2 tl bakpoeder
1 tl zout
1 tl suiker
400 ml karnemelk
2 losgeklopte eieren
100 gram mais (uit een potje)
100 gram geraspte belegen kaas
2 el boter

Verwarm de oven tot 210 graden.
Meng maismeel, bloem, bakpoeder, zout en suiker in een kom.
Schenk er de karnemelk bij en voeg de eieren toe.

Roer tot een glad beslag en voeg de maiskorrels, geraspte kaas en wat versgemalen peper toe.
Goed mengen.
Doe de boter in de pan en laat smelten.
Schep het deeg in de pan en zet de pan met deksel erop in de oven.
Bak het maisbrood in 20-25 minuten goudbruin.
Het brood is gaar als je er een spies insteekt en die er schoon uitkomt.
Laat het even afkoelen en keer het om op een bord.
Snij het in punten.
Heerlijk bij bijvoorbeeld een broccolisoepje!

IMG_0090.JPG

IMG_0062.JPG

IMG_0059.JPG


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *