Mincepies
Om alvast in de kerststemming te komen, heb ik vandaag mincepies gebakken. Een typisch Engels kerstgebakje.
Bij Marks & Spencer in Amsterdam had ik twee potjes mincemeat gekocht. Eentje bewaar ik voor oma Claartjes mincemeatcake.
Mincemeat is een soort vruchten/noten mengsel met kruiden en rum of brandy, erg lekker!
Voor het deeg heb je nodig:
- 140 gram koude boter
- 225 gram bloem
- 50 gram amandelmeel
- 50 gram (riet)suiker
- 1 ei
- Snuf zout
- Zakje vanillesuiker
Kneed alles tot een bal en laat dit een half uurtje rusten in de koelkast.
Ik heb een bakblik voor muffins gebruikt waar ik onderin een bakpapiertje (rondje geknipt) heb gedaan.
En de bakvorm natuurlijk ingevet, want je wil niet dat de mincepies blijven plakken.
De vormpjes bekleden met deeg, een soort bakje maken. Vullen met mincemeat en afdekken met een ster of hart. Dit heb ik met een koekjesuitsteker gedaan.
Insmeren met een beetje melk opgeklopt ei.
Ongeveer 22 minuten in de (voorverwarmde) oven op 180 graden afbakken.
Als ze afgekoeld zijn, kan je ze nog bestuiven met poedersuiker.
Ook mijn helftsmaakte heerlijk
Marijke
Vanmiddag heerlijk een mincepie gedeeld met je moeder