Plaattaart met gehakt, pompoen en feta.

  
Aangezien ik heel veel pompoenen heb geoogst dit jaar, ben ik veel met pompoen aan het koken en bakken.

Vandaag deze plaattaart met pompoen naar een recept van francescakookt.

Ik heb hiervoor 1 pak bladerdeeg gebruikt, 300 gram gehakt, een kleine flespompoen, crème fraiche, 1 rode ui, tijm en een half pakje feta.

Snipper de ui en fruit deze in de (hapjes)pan. Doe het gehakt erbij met wat peper, zout en paprikapoeder.

Ondertussen de pompoen “slachten” en in blokjes snijden.

Dit bij het gehakt in de pan nog even meebakken.  

 
Ondertussen als het pompoengehaktmengsel staat te pruttelen, bekleed je een bakplaat met bakpapier.

Doe hier de plakjes bladerdeeg op met een kleine overlap zodat het een grote lap wordt. Even gaatjes inprikken met een vork. En insmeren met crème fraiche. 

  
Doe daarna het gehaktmengsel erop, wat tijm en de feta verbrokkel je er ook overheen. De buitenste randjes vouw je een beetje om zodat je een opstaand randje krijgt.

  
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de taart in ongeveer 20 minuten gaar.

  
Lekker met een tomaten feta salade.
Eet smakelijk!

   
 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *