Kruidige Tulband gevuld met vijgen, noten, rozijnen, gember en dadels
Heerlijke rijkgevulde kruidkoek ziet er extra feestelijk uit in deze tulbandvorm.
Wat heb je nodig:
- 500 gram bloem
- 100 gram donkerbruine basterdsuiker
- 100 gram stroop
- 1 eetlepel koekkruiden
- 1 eetlepel kaneel
- 125 gram bakgember met siroop
- 250 gram vijgen, gemengde noten, dadels en rozijnen
- 265 ml thee (winterglow)
- Snuf zout
- Half zakje bakpoeder
Meng alle ingrediënten in een kom. Vet een tulbandvorm of cakeblik in met boter. Doe het mengsel in de tulbandvorm. Zet in een op 150 graden voorverwarmde oven en bak de cake/koek in 90 minuten gaar.
Het heeft wel wat weg van ontbijtkoek. Heerlijk!
Reacties
Kruidige Tulband gevuld met vijgen, noten, rozijnen, gember en dadels — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>