Kruidige Tulband gevuld met vijgen, noten, rozijnen, gember en dadels

Heerlijke rijkgevulde kruidkoek ziet er extra feestelijk uit in deze tulbandvorm.

Wat heb je nodig:

  1. 500 gram bloem
  2. 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  3. 100 gram stroop
  4. 1 eetlepel koekkruiden 
  5. 1 eetlepel kaneel
  6. 125 gram bakgember met siroop
  7. 250 gram vijgen, gemengde noten, dadels en rozijnen
  8. 265 ml thee (winterglow)
  9. Snuf zout
  10. Half zakje bakpoeder 


Meng alle ingrediënten in een kom. Vet een tulbandvorm of cakeblik in met boter. Doe het mengsel in de tulbandvorm. Zet in een op 150 graden voorverwarmde oven en bak de cake/koek in 90 minuten gaar.

Het heeft wel wat weg van ontbijtkoek. Heerlijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *