Pepernotenbroodje
Om in de sinterklaassfeer te blijven en het is weer eens iets anders.
Ingrediënten voor 1 broodje:
- 250 gram speltmeel
- 250 gram bloem
- 10 gram zout
- 7 gram droge gist
- 275 ml lauw water
- 50 ml melk
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- Flinke hand pepernoten
Doe het zout in een kom, daarop de bloem en het speltmeel. Dan pas het gist (zout en gist mogen elkaar niet raken)
Voeg het water en de melk toe en kneed met een mixer met deeghaken of je handen tot een soepel deeg.
Laat het deeg in de kom met een natte theedoek of plastic folie erover heen een uur rijzen (op een warme plek)
Haal het deeg uit de kom. Kneed er de speculaaskruiden en de pepernoten door.
Maak er een bal van, leg de bal op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Laat het deeg nog een uur rijzen.
Verwarm intussen de oven voor op 200 graden.
Kerf het deeg in met een scherp mes en schuif de bakplaat in de oven.
Bak het broodje in ongeveer 35 minuten gaar. Het is gaar als het hol klinkt als je er op klopt.
Heerlijk met een dikke laag roomboter!
Reacties
Pepernotenbroodje — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>