supersnel en lekker toetje!
Wat heb je nodig:
Een ovenschaal.
Bladerdeeg , een flinke appel, boter, suiker (liefst rietsuiker) en kaneel
Oven voorverwarmen op 200graden. De ovenschaal insmeren met een dikke laag boter, daar strooi je een paar lepels suiker op en wat kaneel.
vervolgens de appel in plakjes in de schaal leggen, nog wat suiker en kaneel erover strooien en afdekken met het bladerdeeg.
Onder het midden van de oven afbakken (zodat de suiker goed kan smelten) tot het bladerdeeg bruin is.
Als je de taart uit de oven haalt, leg je er een bord op en draai hem in een snelle beweging om. Pas op, de caramel kan heet zijn. Je tarte Tatin, oftewel omgekeerde appeltaart, is klaar om op te eten.
Warm, met een bolletje vanilleijs en eventueel slagroom heb je echt een heerlijk toetje!
Wat een geweldige baxels, Annemiek!! Deze Tarte Tatin heb ik laatst met peren van school gemaakt en met gezoet deeg uit de Jumbo. Door de caramel ook Drambuie gegooid. Was prima te eten.