Courgettecake zonder suiker
Heb je een overschot aan courgettes in je (moes)tuin en weet je even niet meer wat je er nog meer van kan maken, maak dan deze heerlijke cake!
Ingrediënten:
2 eieren
125 ml zonnebloemolie
1 courgette (of de helft van een hele grote ?)
80 gram pecannoten
225 gram dadels/vijgen
300 gram bloem
1 theelepel baking soda
1 flinke theelepel koekkruiden
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
- Rasp de courgette
- Voeg de twee eieren toe
- Roer de zonnebloemolie erdoor
- Hak de pecannoten en snijd de dadels en de vijgen in kleine stukjes
- Roer het door het beslag
- Voeg de koekkruiden, de bloem en de bakpoeder toe en spatel dat ook door het beslag.
- Doe het beslag in een met bakpapier bekleed cakeblik
- Bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar.
- Check met een satéprikker of de cake echt gaar is. De prikker moet schoon uit de cake komen. Verleng eventueel de baktijd met 10 à 15 minuten.
Eet smakelijk!
Reacties
Courgettecake zonder suiker — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>