Havermoutcake met bosbessen (zonder suiker)

Lekker en gezond, voor het ontbijt of als tussendoortje.
Wat heb je nodig:

  1. 2 bananen
  2. 100 gram volle Franse kwark of een ander soort yoghurt, variëren mag.
  3. 4 eieren
  4. 2 dadels 
  5. 150 gram havermout
  6. 50 gram kokosmeel (of amandelmeel)
  7. 1 tl bakingsoda
  8. 150 gram blauwe bessen
  9. Kokossnippers

Doe de bananen, eieren, havermout, dadels, kwark, kokosmeel en bakingsoda in een mengkom en meng door elkaar met de staafmixer tot een mooi beslag.

Roer de blauwe bessen erdoorheen. Doe alles in een met bakpapier beklede cakevorm. Strooi er wat kokossnippers over. 

Bak in 40 minuten gaar in een op 170 graden voorverwarmde oven.

Lekker met een schep kwark/yoghurt en aardbeien of ander vers fruit. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *