Crème de Marron
Crème de marron is een crème, een soort pasta, gemaakt van tamme kastanjes.
Wat heb je nodig:
- 100 gram rietsuiker
- 120 ml water
- 1 vanillestokje
- 100 gram gepofte kastanjes
- Evt een scheutje likeur, rum, amaretto
Ik heb verschillende potjes gemaakt en persoonlijk vind ik die zonder likeur lekkerder.
Je begint natuurlijk met een heerlijke boswandeling om kastanjes te zoeken. Neem het liefst de grotere exemplaren mee.
Thuis even afspoelen en dan kruislings inkerven. Ik deed het eerst in het harde gedeelte bovenop, omdat ik dacht dat dat zo moest, maar de platte zijkant inkerven werkte eigenlijk beter.
Dan doe je ze op een ovenplaat of in een ovenschaal en rooster ze in een voorverwarmde oven op 200 graden. Ongeveer 30 minuten, wel af en toe de kastanjes husselen.
Even laten afkoelen en je kan gaan pellen. Dit is best een tijdrovend klusje, dus dat kan je best heerlijk voor de televisie doen. Probeer ook het zachte velletje van de kastanjes af te halen. Dit smaakt heel bitter.
Breng de kastanjes nu aan de kook met de suiker en het vanillestokje. Het stokje heb ik doormidden gesneden en het merg eruit geschraapt. Het stokje wel gewoon mee laten koken.
Na een half uurtje het stokje eruit vissen en de kastanjes met de staafmixer pureren. Doe de puree in gesteriliseerde jampotjes, deksel erop en omgekeerd neerzetten en af laten koelen.
Heerlijk op ijs, als laagje tussen de chocoladetaart of op een pannenkoek.
Reacties
Crème de Marron — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>