Gevulde speculaascake met appel, amandelspijs en kruidnoten.
Deze heerlijke cake met speculaaskruiden, appel, amandelspijs en kruidnoten is perfect voor sinterklaasavond of gewoon voor lekker tussendoor natuurlijk.
Wat heb je nodig:
• 100 gram roomboter
• 200 gram (riet)suiker
• 2 eieren
• 3 tl speculaaskruiden
• 180 gram bloem
• 60 gram amandelmeel
• 1 tl bakpoeder
• snuf zout
Voor de vulling:
- Een half pakje amandelspijs gemengd met ei
• 1 grote appel of 2 kleintjes
• 100 gram kruidnoten
Voor de topping:
- Kruidnoten
- Amandelschaafsel
Mix de suiker, bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en het zout. Smelt de boter en spatel dit samen met de eieren door het beslag. Voeg de kruidnoten en de in blokjes gesneden appel toe.
Bekleed een springvorm met bakpapier en smeer de zijkanten in met boter. Doe een deel van het beslag in de springvorm, smeer dan het amandelspijs uit over het beslag en dek af met de rest van het beslag. Bestrooi de bovenkant met kruidnoten en amandelschaafsel.
Bak nu 45 minuten af in een op 180 graden voorverwarmde oven.
Reacties
Gevulde speculaascake met appel, amandelspijs en kruidnoten. — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>