Appelkaneelcake
Een geslaagd uitprobeerseltje!
Sam wilde trakteren bij roeien en dus heb ik vanmorgen deze cake voor haar gebakken. Even een plakje voorgeproefd en hij is erg lekker!
Wat heb je nodig:
- 200 gram bloem
- 200 gram rietsuiker
- 200 gram boter
- 4 eieren
- Snuf zout
- Snuf bakpoeder
- Speculaaskruiden
- 1 appel
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de suiker met de eieren, mix daar de boter doorheen. Spatel nu de bloem en het bakpoeder er door.
Ik heb een cakevorm bekleed met bakpapier. Daarin ongeveer de helft van het beslag gegoten. Met een theezeefje bestrooid met bloem. Daarop de helft van de geschilde in plakjes gesneden appel opgelegd. Door de rest van het beslag heb ik wat speculaaskruiden gemengd. Dat over de appel heen gegoten. Leg nu de rest van de geschilde en in plakjes gesneden appel op het beslag. Een uurtje in de oven en je hebt echt een supermooie en lekkere cake.
Reacties
Appelkaneelcake — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>