Leuk om uit te delen, gezonde carrotcake muffins.
In de allerhande van januari 2016 stond een leuk recept voor gezonde muffins. Tess was eind januari jarig en de school pleit altijd voor gezonde traktaties. Meestal worden het dan de fruitspiezen of hartige spiezen.
Dit jaar dus eens iets anders.
- 2 rijpe bananen
- 150 gram winterpeen, geraspt
- 100 gram pecannoten
- 2 eieren
- 150 gram kokosbloesemsuiker
- 150 gram volkorenmeel
- 2 tl bakpoeder
- 1 el kaneel
Mix de eieren met de suiker en het zout. Spatel de bloem, het bakpoeder en het kaneel erdoor. Meng nu de geprakte banaan, geraspte wortel en de gehakte pecannoten door het beslag.
Doe in een muffinbakvorm van die leuke muffinpapiertjes. Schep de vormpjes vol met het beslag. En bak de muffins af in een voorverwarmde oven op 180 graden in 20 minuten af.
Het is ook leuk om de muffins als ze afgekoeld zijn nog in te smeren met frosting. Dit maak je door
- 200 gram roomkaas (mascarpone/monchou)
- 50 gram boter
- Sap (en evt rasp) van een halve citroen
- 60 gram poedersuiker
te mixen tot een glad mengsel.
Het was een geslaagde traktatie, de kinderen uit Tess haar klas vonden het allemaal erg lekker!
Reacties
Leuk om uit te delen, gezonde carrotcake muffins. — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>