Banoffee taart

Banoffee taart
Tess is morgen jarig!!
Vandaag een huis vol visite voor Tess en ook nog voor Sam, die 11 januari jarig was.
Tess had deze heerlijke taart uitgezocht. Een Banoffee taart. Lekker!!

Het maken van deze taart kost wel even tijd, dus begin op tijd!
Ik ben de avond van te voren begonnen met het maken van de caramel. Dit maak je van gecondenseerde melk, dit duurt ongeveer 4 uur en de caramel moet afkoelen voordat je het kan gebruiken.

Wat heb je nodig:
1 blikje gecondenseerde melk
135 gram witte basterdsuiker
285 gram bloem
200 gram koude boter
1 eierdooier
1 pak gedroogde bruine bonen
70 gram pecannoten, grofgehakt
6 bananen
2 tl citroensap
1 beker slagroom (250 ml)
1 tl cacaopoeder
1 zakje vanillesuiker

Begin met de caramel.
Zet een blikje gecondenseerde in een pan water. Haal het papier eraf. Zorg dat het blikje altijd onder water staat, anders kan het blikje ontploffen!
Laat dit op een zacht vuurtje ongeveer vier uur staan.

Meng ondertussen de suiker, bloem, boter in kleine stukjes en een snufje zout.
Meng tot een kruimelig deeg. Voeg de eierdooier en 2 el koud water toe en kneed het deeg tot een bal.
Het deeg moet nu eigenlijk een half uur in de koelkast rusten. Heb ik niet gedaan, was een beetje ongeduldig.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed een springvorm met bakpapier en vet hem in.
Bekleed de bodem met het deeg en maak een opstaand randje.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Bedek de bodem met bakpapier en vul met de bruine bonen (blind bakken)
Na 15 minuten mag het bakpapier met de bonen eraf en bak nu nog 15 minuten zodat de bodem mooi bruin wordt. Zet de laatste tien minuten de pecannoten ook nog even in de oven.

 

 

IMG_0231-0.JPG

IMG_0229-0.JPG

Laat de bodem afkoelen.
Smeer de caramel uit over de bodem.
Strooi hier de pecannoten overheen.
Daarop de in plakjes gesneden bananen. Besprenkel met wat citroensap tegen het verkleuren.

IMG_0233.JPG

Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en de cacao.
Verdeel de slagroom over de bananen.
Ik had nog een glazuurstift van
dr Oetker, chocolade, en heb die gebruikt om streepjes over de taart te maken.
Je kan ook wat chocolade smelten of schaven en daar de taart mee decoreren.

We hebben gesmuld van de taart! Heerlijk was’ie. En het viel mee hoe zoet het was.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *